Гра – це іскра, що засвічує вогник допитливості

14.11.2017 17:25

14 листопада загальноосвітня школа І-ІІІ ст. с. Колодеже радісно зустрічала учасників районного семінару для вчителів початкових класів разом з методистом районного відділу освіти і науки, молоді та спорту Надією Микитівною Власюк – досвідченим та мудрим наставником. Темою проведеного семінару була «Ігрова діяльність на уроці як засіб формування вміння вчитись». Педагоги мали змогу відвідати два уроки та виховний захід.

Галиною Володимирівною Слободянюк був проведений урок у 1 класі на тему: «Подорож до королівства «Граматика»». Першокласники за допомогою ігрової діяльності закріплювали знання з вивчених букв, розігрували діалоги та виконували творчі завдання, щоб королівство «Граматика» відкрило для них свої двері.

Потім Ольга Володимирівна Чижук провела інтегрований урок з математики та інформатики, де учні 2 класу відправились у космічну мандрівку. На уроці учні поєднували свої знання з цих предметів, в ігровій формі удосконалювали знання з математики та вміння працювати за комп’ютером.

Третьою частиною семінару став виховний захід «Яскраве дитинство – щасливе майбутнє», організований Гогой Валентиною Володимирівною та Герман Олесею Василівною.

Всі учні початкових класів були активними учасниками цього свята, на якому були висвітлені питання дружби, взаємодопомоги, щасливого дитинства. Цікавим моментом став відеоролик, створений дітьми про те, що таке щастя, коли вони почували себе щасливими, як виглядає щаслива людина та що потрібно робити, щоб бути щасливим.

Підсумком семінару стала дидактична гра «Квітка щастя», де усі вчителі змогли висловити свою думку про те, що таке щастя та порівняти її з думками дітей, які були висвітлені у відеоролику.

Насичений день приніс задоволення та позитивні емоції не лише гостям, а й колективу школи. 

    

Детальніше тут: https://slobodynuk.webnode.com.ua/novini2/